Potatis- och jordgubbssallad

4

Du behöver

  • 600 g små färskpotatisar
  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 0,5 msk svensk senap
  • 0,5 msk fransk senap
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 100 g blandad grönsallad
  • 250 g halverade, snoppade jordgubbar
  • 100 g strimlade salladsärter
  • 1 st gul paprika, strimlad

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den ånga av.
  2. Blanda vinäger, olja, honung, senap, salt och peppar i en stor skål.
  3. Vänd ner potatis, jordgubbar och salladsärter.
  4. Lägg salladen i en vid skål och fördela potatissalladen över.
  5. Garnera med gul paprika.
  6. Servera till grillad halloumi, kött eller fisk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept