Fransk Bondsallad

Fransk Bondsallad
Foto: TV4
Från Förkväll

En favoritsallad med riktigt matiga garnityr, går att bygga ut med t.ex. stekt kyckling, om man vill ha den lite matigare. /Johan Jureskog

15 december 2009
Visa mer

Du behöver

  • 6 st skivor rimmat sidfläsk, i 0,5 cm stora bitar
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 st skivor vitt bröd
  • 1 st huvud frisésallad
  • 1 st huvud grönsallad
  • 1 st ask manchesallad
  • 4 st små tomater, i klyftor
  • 2 st rödlök, skivade
  • 200 g haricots verts, mjukkokade
  • 200 g vita bönor, kokta
  • 100 g champinjoner
  • 1 st liten knippa rädisor
  • 1 st kokt kronärtskocka
  • salt
  • peppar från kvarn
  • hackad gräslök och persilja

Dijonsenapvinaigrette

  • 2 st ägg, kokta i 2 minuter
  • 2 st äggulor
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vinäger
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • HP-sås, lite efter smak
  • Worchestershiresås, lite efter smak
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2,5 dl matolja

Gör så här

  1. Dijonsenapvinaigrette
    Mixa alla ingredienserna utom oljan.
  2. Mixa försiktigt i oljan.
  3. Salladen
    Stek fläsket knaprigt och lägg upp det på hushållspapper.
  4. Kanta brödskivorna och skär dem i tärningar. Stek brödtärningarna i lite av fläskflottet och smör så att de blir vackert bruna.
  5. Plocka salladen och lägg de fina bladen i kallt vatten 30 min.
  6. Gör en salladsbädd på ett rymligt fat.
  7. Skär alla grönsaker i lämpliga bitar.
  8. Blanda samman alla grönsaker försiktigt, salta och peppra en aning.
  9. Lägg grönsakerna på salladsbädden och strö över fläsket och brödtärningarna.
  10. Garnera med äggklyftor, gräslök och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept