Sylta på kalv med parmesan, caponata och rucola

Från Nyhetsmorgon

Sylta är en tradinella rätt som passar bra om man får kött över.

18 mars 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1 st kalvhuvd, rimmade
  • 2 st kalvfötter, rimmade
  • vatten
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm finhackad färsk timjan
  • 1 krm finhackad färsk rosmarin
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl avkok (buljong)
  • 200 g riven parmesan
  • 1 st aubergine, saltade auberginetärningar, urvattnade och hårtstekt
  • 1 st blekselleri, skuren i bitar blanchad i vatten
  • 1 dl kalamata oliver, skurna i bitar
  • 1 st röd paprika, skuren i bitar, hårdstekta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st sardeller, skuren i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 100 g ruccola, skuren i bitar

Gör så här

  1. Kalven: Sjud i 48 timmar låt svalna lite på hålbleck. Koka upp avkok och vittvin tillsammans med schallottenlök, vitlök, reducera till ¼. Klipp kalven i småbitar och blanda med reduktionen, örterna och parmesanen. Packa en plastfilmsdressad terrinform med kalvsmeten och låt svalna i kyl under press. Skär en tjock skiva och stek den på högvärme tills den blir gyllenbrun på ena sidan, lägg den på en varm tallrik.
  2. Caponatan: Blanda allt i en bunke, smaksätt med salt och peppar. Vänd ner rucolan i sista sekund. Ringla lite olivolja över!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept