Sylta på kalv med parmesan, caponata och rucola

Från Nyhetsmorgon

Sylta är en tradinella rätt som passar bra om man får kött över.

18 mars 2009
10

Du behöver

  • 1 st kalvhuvd, rimmade
  • 2 st kalvfötter, rimmade
  • vatten
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm finhackad färsk timjan
  • 1 krm finhackad färsk rosmarin
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl avkok (buljong)
  • 200 g riven parmesan
  • 1 st aubergine, saltade auberginetärningar, urvattnade och hårtstekt
  • 1 st blekselleri, skuren i bitar blanchad i vatten
  • 1 dl kalamata oliver, skurna i bitar
  • 1 st röd paprika, skuren i bitar, hårdstekta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st sardeller, skuren i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 100 g ruccola, skuren i bitar

Gör så här

  1. Kalven: Sjud i 48 timmar låt svalna lite på hålbleck. Koka upp avkok och vittvin tillsammans med schallottenlök, vitlök, reducera till ¼. Klipp kalven i småbitar och blanda med reduktionen, örterna och parmesanen. Packa en plastfilmsdressad terrinform med kalvsmeten och låt svalna i kyl under press. Skär en tjock skiva och stek den på högvärme tills den blir gyllenbrun på ena sidan, lägg den på en varm tallrik.
  2. Caponatan: Blanda allt i en bunke, smaksätt med salt och peppar. Vänd ner rucolan i sista sekund. Ringla lite olivolja över!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept