Secreto Iberico med karljohansvamp, bondbönor och grissky

4

Du behöver

  • 800 g Secreto Iberico (fläskkött i tunna skivor)
  • 0,5 kg karljohansvamp
  • 100 g smör
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk backtimjan
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 dl grisfond
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 st liten gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 100 g Pata negra fett, tärnad
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 kvist backtimjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl bondbönor, kokta
  • 200 g små karljohansvampar, smörstekta
  • gräslök

Gör så här

  1. Kött: Låt köttet ligga framme ett par timmar innan tillagning.
  2. Svamp: Stek svampen gyllenbrun, lägg sedan i lök, vitlök och timjan, fortsätt steka tills löken är klar. Mixa till en kräm i en matberedare tillsammans med creme fraichen, smaksätt med salt och peppar.
  3. Fond: Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull, slå på vitt vin och låt det koka in. Slå sedan i grisfonden och pata negrafettet och örterna och koka 5. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.
  4. Kött: Stek på secreton i glödhet panna och låt den gå i 150-gradig ugn till 40-gradig innetemp. Låt vila cirka 5 min. Bränn på den igen innan servering och snitta den som på bild. Servera med krämen bondbönorna, svampen och den syrliga grisskyn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept