Osso buco a la JJ - kalvlägg

Osso buco a la JJ - kalvlägg
Foto: TV4
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Kalv

  • 4 skivor kalvlägg á 400 g (ca 1,5 kg)
  • vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 st stor morot skuret i centimeterstora tärningar
  • 200 g rotselleri skuret i centimeterstora tärningar
  • 1 st stor gul lök hackad
  • 4 st vitlöksklyftor hackad
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl kalvbuljong ( helst egen , men funkar med tärning)
  • 1 st rosmarinkvist
  • 1 st timjankvist
  • 2 st tomater (skållade, urkärnade och skurna i tärningar)
  • 0,5 tsk finhackad rosmarin och timjan

Polenta

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 paket saffran á 0,5 g
  • 200 g polentagryn
  • 1 l vatten
  • 1 l kalvbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • saften av 1 citron
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mascarpone
  • tabasco, salt

Garnityr

  • Gremolata ( ½ dl grovhackad kruspersilja, 1 tsk finhackat citronskal, 1 tsk finhackad vitlök)
  • råriven parmesan

Gör så här

  1. Kalv: Mjöla kalvläggarna lätt och stek dem gyllenbruna i en stekpanna, därefter på en långpanna. Glöm ej att koka ur stekpannan med vatten och spara avkoket. Bryn rotfukterna löken och vitlöken i smör och slå därefter i avkoket rätt ner i stekpannan häll dem över ossobuccon. Ställ in långpannan på 150 gradig ugn med intervall ånga., ca 1 timme. Vid servering så blandas tomattärningar i och strö i rosmarin, timjan hacket. Smaka av med salt och peppar.
  2. Polenta: Svetta lök, vitlök och saffran i en kastrull. Häll i polentan och rör och späd med kalvbuljongen. Småputtra 1 timme och späd och rör medans på låg värme, ha i grädden sta 15 min. Vid servering så mixa polentan med smör och mascarponen. Smaksätt med salt och tabasco.
  3. Garnityr: Servera på fat med gremolata och olivolja på toppen och polentan och grovriven parmesan vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept