Grillad tonfisk med chévre, basilika, sardeller, kapris och oliver

Grillad tonfisk med chévre, basilika, sardeller, kapris och oliver
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Grillad tonfisk med chévre, basilika, sardeller, kapris och oliver

14 ingredienser

”Detta är en lättlagad smaskig sallad som GI-freaks lätt kan äta om man byter ut potatisen mot ugnsbakade sockerfattiga grönsaker”.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar tjocka bitar tonfiskfilé eller laxfilé
  • olivolja, salt och svartpeppar
  • 1 dl pesto
  • 8 sardellfiléer
  • 500 g potatis
  • 150 g chèvreost
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl niçoiseoliver
  • 1 knippe bladspenat
  • 1 knippe basilika
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 ägg, löskokt
  • 2 lime (delade)

Gör så här

  1. Salta och peppra tonfisken och gnid in den i olivoljan på en ugnsform, plasta den och låt den stå i rumstemperatur minst 30 min innan grillning.
  2. Skala potatisen och koka den klar i lättsaltat vatten. Häll sedan av vattnet och lägg upp potatisen i en stor bunke, håll varmt.
  3. Skär rödlöken i båtar, plocka basilikabladen, spenatbladen.
  4. Blanda samman potatisen och chévreosten lätt i bunken, vänd i resten utom ägghalvorna, fördela sedan på ett stort fat.
  5. Grilla tonfisken runt om men det räcker med 25-gradig innetemp. Skär ev. fisken i fina skivor och lägg sedan fisken på fatet, ovanpå salladen. Garnera med pesto, sardeller, ägget och limefrukten.