Grillad tonfisk med chévre, basilika, sardeller, kapris och oliver

Grillad tonfisk med chévre, basilika, sardeller, kapris och oliver
Foto: TV4
Från Förkväll

”Detta är en lättlagad smaskig sallad som GI-freaks lätt kan äta om man byter ut potatisen mot ugnsbakade sockerfattiga grönsaker”.

3 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar tjocka bitar tonfiskfilé eller laxfilé
  • olivolja, salt och svartpeppar
  • 1 dl pesto
  • 8 st sardeller
  • 500 g potatis
  • 150 g chevréost
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl niçoiseoliver
  • 1 knippa bladspenat
  • 1 knippa basilika
  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st ägg (löskokt)
  • 2 st limefrukter (delade)

Gör så här

  1. Salta och peppra tonfisken och gnid in den i olivoljan på en ugnsform, plasta den och låt den stå i rumstemperatur minst 30 min innan grillning.
  2. Skala potatisen och koka den klar i lättsaltat vatten. Häll sedan av vattnet och lägg upp potatisen i en stor bunke, håll varmt.
  3. Skär rödlöken i båtar, plocka basilikabladen, spenatbladen.
  4. Blanda samman potatisen och chévreosten lätt i bunken, vänd i resten utom ägghalvorna, fördela sedan på ett stort fat.
  5. Grilla tonfisken runt om men det räcker med 25-gradig innetemp. Skär ev. fisken i fina skivor och lägg sedan fisken på fatet, ovanpå salladen. Garnera med pesto, sardeller, ägget och limefrukten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept