Gräddstekt abborre med löjrom, dill, citron och pressad potatis

Gräddstekt abborre med löjrom, dill, citron  och pressad potatis
Foto: TV4
Från Förkväll

Det är inte lätt att välja fisk om man vill vara klimatsmart. Abborre är ett undantag, här serverat busenkelt, mums.

9 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g abborrfilé (byxad)
  • salt
  • vetemjöl
  • 1 st gul lök (finhackad)
  • 2 msk matolja
  • 50 g smör
  • 1 st citron (saften)
  • 5 dl grädde
  • 3 msk gräslök
  • 50 g löjrom
  • 1 näve plockad dill (spar stjälkarna till potatisen)
  • 800 g potatis (skalad)
  • 2 msk smör
  • dillstjälkar
  • salt

Gör så här

  1. Salta abborrfilén lätt och mjöla den försiktigt.
  2. Värm upp en stekpanna. Häll i olja och smör, låt smöret tystna innan du lägger i den mjölade abborren. Strö över löken när fisken vänds och är så där härligt gyllenbrun, salta och peppra.
  3. Sprinkla över citronjuice och slå i grädden, dra ifrån värmen och kasta i gräslöken.
  4. Lägg upp på tallrikar och sprid dillvipporna över rätten, klicka på löjrom och servera med pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept