Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm

Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm

19 ingredienser

Kombinationen curry, äpple och blomkål är ju så fantastiskt smarrigt, WOW!

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • curry
  • salt
  • matolja

Blomkålskräm

  • 400 g blomkålsbuketter (ångade)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche

Potatissallad

  • 600 g potatis (kokt skivad potatis)
  • 200 g blomkålsbuketter (ångade)
  • 2 äpple (skuren i sköna oregelbundna tärningar)
  • 0,5 purjolök (finskuren)
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ask krasse
  • 1 limefrukt, zest

Gör så här

  1. Banka in curry i fisken och salta väl, stek den hårt runt om och lägg den på en långpanna. Stick i en termometer och baka fisken i på 55 gradig ugn till 45- gradig innetemp i ca. 45 min.
  2. Pressa ur allt vatten ur blomkålen, och lägg den i en ny kastrull, koka in grädden. Mixa puren slät med crème fraiche, salt och peppar.
  3. Slunga upp allt i en stor vidkastrull smaksätt ev. med mer vinäger, salta och peppra.
  4. Klipp krassen och garnera rätten med den cesta över lite limeskal.