Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm

Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm
Foto: TV4

Kombinationen curry, äpple och blomkål är ju så fantastiskt smarrigt, WOW!

3 november 2009
4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • curry
  • salt
  • matolja

Blomkålskräm

  • 400 g blomkålsbuketter (ångade)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche

Potatissallad

  • 600 g potatis (kokt skivad potatis)
  • 200 g blomkålsbuketter (ångade)
  • 2 st äpplen (skuren i sköna oregelbundna tärningar)
  • 0,5 st purjolök (finskuren)
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och vitpeppar
  • 1 ask krasse
  • 1 st lime, zest

Gör så här

  1. Banka in curry i fisken och salta väl, stek den hårt runt om och lägg den på en långpanna. Stick i en termometer och baka fisken i på 55 gradig ugn till 45- gradig innetemp i ca. 45 min.
  2. Pressa ur allt vatten ur blomkålen, och lägg den i en ny kastrull, koka in grädden. Mixa puren slät med crème fraiche, salt och peppar.
  3. Slunga upp allt i en stor vidkastrull smaksätt ev. med mer vinäger, salta och peppra.
  4. Klipp krassen och garnera rätten med den cesta över lite limeskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept