Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm

Currystekt lax med äpple- och potatissallad och blomkålskräm
Foto: TV4
Från Förkväll

Kombinationen curry, äpple och blomkål är ju så fantastiskt smarrigt, WOW!

3 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • curry
  • salt
  • matolja

Blomkålskräm

  • 400 g blomkålsbuketter (ångade)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche

Potatissallad

  • 600 g potatis (kokt skivad potatis)
  • 200 g blomkålsbuketter (ångade)
  • 2 st äpplen (skuren i sköna oregelbundna tärningar)
  • 0,5 st purjolök (finskuren)
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och vitpeppar
  • 1 ask krasse
  • 1 st lime, zest

Gör så här

  1. Banka in curry i fisken och salta väl, stek den hårt runt om och lägg den på en långpanna. Stick i en termometer och baka fisken i på 55 gradig ugn till 45- gradig innetemp i ca. 45 min.
  2. Pressa ur allt vatten ur blomkålen, och lägg den i en ny kastrull, koka in grädden. Mixa puren slät med crème fraiche, salt och peppar.
  3. Slunga upp allt i en stor vidkastrull smaksätt ev. med mer vinäger, salta och peppra.
  4. Klipp krassen och garnera rätten med den cesta över lite limeskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept