Brunch de lux

Brunch de lux
Foto: TV4
Från Förkväll

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans Brunch de lux.

Här hittar du Maries lite hälsosammare

Omelett med sallad

.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

Pocherat ägg

  • 4 st ägg
  • 1 st vatten
  • 1 msk ättika

Citronhollandaise

  • 4 st äggulor
  • 1 st citron, saften
  • 150 g smält smör
  • 0,25 tsk salt
  • 3 droppar tabasco
  • 2 msk vatten

Smörstekt toast

  • 4 skivor toast
  • 50 g smör
  • 8 st kvisttomater
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 50 g pecorinoost
  • 1 msk pinjenötter
  • 4 skivor rökt lax
  • mâchesallat

Gör så här

  1. Pocherat ägg
    Koka upp vatten med ättikan.
  2. Knäck äggen var för sig i till exempel kaffekoppar
  3. När vattnet kokar så vispa vattnet.
  4. Stoppa i äggen ett och ett i det vispade vattnet.
  5. Sjud försiktigt i 2 minuter.
  6. Plocka upp dem försiktigt och stoppa dem i ljummet vatten så de håller sig någorlunda varma.
  7. Hollandaise
    Blanda äggulorna, citronsaft och vatten med tabasco och salt i en kastrull.
  8. Vispa på medelvärme till en tjock, pösig äggkräm, det får absolut inte koka.
  9. Ta bort från värmen och vispa medsols och droppa försiktigt i det smälta smöret.
  10. Smaka av.
  11. Toast
    Smörstek toasten gyllenbrun, låt rinna av på papper.
  12. Tomater
    Kryssa skalet på kvisttomaterna och doppa dem i kokande vatten i 10 sekunder
  13. Doppa dem sedan i kallt vatten.
  14. Dra av skalet och rulla i den finskurna gräslöken.
  15. Pecorino
    Riv pecorino och strö i en teflonpanna.
  16. Låt osten smälta och bli gyllenbrun som en pannkaka.
  17. Lägg på papper och låt svalna tills den stelnar.
  18. Vid servering
    Lägg upp med kokt sparris, rökt lax, pocherat ägg och garnera med mâcesallat, rostade pinjenötter och stekt pecorino.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept