Jordärtskocksoppa med pilgrimsmusslor och tryffelolja

Jordärtskocksoppa med pilgrimsmusslor och tryffelolja
Foto: TV4
Från Förkväll

”Kungen av soppor i min smak, här med pilgrimsmusslor, krispiga krutonger och tryffelolja som ger den sista kicken”.

3 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg jordärtskockor
  • 2 st schalottenlökar (finhackade)
  • 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 msk smör
  • 2 st kalvbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • salt, peppar

Soppan

  • 10 st pilgrimsmusslor (el. räkor, rökt lax)
  • 2 msk matolja

Garnering

  • tryffelolja el. olivolja
  • krutonger (formbröd i små tärningar, friterade i matolja)
  • gräslök

Gör så här

  1. Soppan: Skala jordärtskocka väl och skär ner den i bitar. Sautera schallottenlök och vitlök i smöret i en kastrull. Häll på vatten och vittvin och lägg i buljongtärningar, koka ca. 20 minuter. Häll i grädden, mixa den slät och smaksätt den med salt och peppar.
  2. Pilgrimsmusslorna: Skiva pilgrimsmusslorna på mitten och salta och peppra. Stek dem hastigt på en sida i het panna i matolja, lägg upp dem på ett fat.
  3. Garnering: Garnera soppan med pilgrimsmusslorna, krutongerna och gräslöken, ringla lite tryffelolja över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept