Wedholms parmesangratinerade pilgrimsmusslor

Från Nyhetsmorgon

Ett recept av Wedholmstipendiet 2008: Johan Jureskog.

7 november 2008

Du behöver

  • 100 g finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör
  • 12 st stora pilgrimsmusslor, ca 50 g styck
  • 0,5 dl stark piggvarsfond
  • 0,5 dl torr champagne
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl vispad grädde
  • 100 g riven parmesan

Gör så här

  1. Smörkoka purjolöken och smaksätt den salt och peppar.
  2. Koka upp piggvarsfonden med champagnen, häll i grädde, smaka av med salt och peppar, vänd ner den vispade grädden på slutet.
  3. Lägg 3 klickar av purjolöken på varje tallrik (se till att de är ugnsfasta), lägg på musslorna på klickarna, häll varm sås över.
  4. Strö den rivna parmesanen över pilgrimsmusslorna, gratinera hårt.
  5. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept