Vanilj- och basilikamarinerade jordgubbar med olivolja

Från Förkväll

En variant jag åt på den flottaste uteserveringen jag suttit på, 2-stjärniga La Bastide St Antoine i parfymens mecka Grasse i Provence. /Johan Jureskog

28 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl färska jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl sött vitt vin
  • 1 st vaniljstång (gärna Thaitivanilj)
  • 1 näve basilikablad
  • 1 msk olivolja

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur märgen med en kniv.
  2. Blanda den kluvna vaniljen med märgen, sockret och vinet i en kastrull.
  3. Sjud försiktigt i 5 minuter.
  4. Blanda lagen med gubbarna och basilikabladen.
  5. Ställ kallt och marinera i minst en timme.
  6. Servera med vaniljglass och ringla olivolja på toppen av glassen.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept