Fruktsallad

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Fräsch fruktsallad med strössel av choklad och torkad frukt. Avokadogrädden är ett spännande tillbehör!

21 december 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Fruktsallad:

  • 1 st liten galia melon
  • 1 ask hallon
  • 2 st apelsiner
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1 st granatäpple
  • 4 st passionsfrukter

Vitchokladmusli:

  • 100 g vit choklad
  • 50 g blandade frystorkade bär

Avokadogrädde:

  • 2 st mogna avokado
  • 2 st lime (saften)
  • lönnsirap efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka den vita chokladen och lägg ut den på ett smörpapper eller en silikonbakduk.
  2. Baka chokladen gyllenbrun i 175-gradig ugn, låt svalna. Hacka sedan upp den på en skärbräda och blanda med de frystorkade bären. Det här kan man göra en stor sats av och förvara torrt. Strö sedan på t ex vaniljglass.
  3. Mixa avokadon tillsammans med saften av limen till en slät puré i en matberedare, smaksätt med lönnsirap efter smak. -Perfekt för den som vill ha ett smalare och annorlunda alternativ till vispgrädden eller glassen.
  4. Skala och dela alla frukter i lagom stora bitar. Lägg dem i en skål och ringla eventuellt lite god olivolja över salladen. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept