Bärclafoutis

4

Du behöver

  • 4 dl färska bär
  • 2 msk grand marnier
  • smör till formen
  • 1,25 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 2 st vaniljstänger (fröna)
  • 1 knivsudd salt
  • 3 st ägg (rumstempererade)
  • 2,5 dl mjölk
  • florsocker till servering

Gör så här

  1. Marinera bären i Grand marnier.
  2. Smörj portionsformar eller en stor form med smör.
  3. Lägg i bären i formen/formarna.
  4. Blanda samman mjöl, socker, vaniljfröna, salt och ägg i en bunke med hjälp av en visp.
  5. Vispa därefter i mjölken och häll det över bären.
  6. Baka i 175 gradig ugn i ca 30 minuter. På 25% ånga om du har möjlighet.
  7. Låt svalna 5 minuter. Sikta över florsocker på toppen.
    Smaklig dessert!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept