Löjromsgravad strömming

Löjromsgravad strömming
Foto: TV4
Från Förkväll

Gravad strömming är en riktig höjdare, här en lyxig variant med löjrom. /Johan Jureskog

28 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé

Lag

  • 5 dl vatten
  • 0,75 dl ättiksprit 12%
  • 1 msk salt

Löjromssås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk schalottenlök, hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 msk löjrom
  • 1 msk citronjuice
  • Vitpeppar, några varv från kvarn

Garnering

  • 1 msk gräslök, finskuren att strö över

Gör så här

  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet.
  2. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller i cirka 12 timmar.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till löjromssåsen och lägg i de väl avrunna strömmingsfiléerna.
  4. Låt dra i kylskåp ett dygn.
  5. Strö över nyskuren gräslök vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept