Hjärtmusslor med citron, vitlök och koriander.

4

Du behöver

  • 1 kg hjärtmusslor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 5 vitlöksklyftor, krossade
  • olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 0,5 dl färskpressad citronjuice
  • 1 stor näve färsk koriander, grovt hackad
  • olivolja

Gör så här

  1. Hetta uppe en stor stekpanna. Häll lite olivolja först, ös därefter i med musslor lök och vitlök, slunga några varv, ca en halv minut, innan man går i med vitt vin och strör över fiskbuljongtärningen. Koka under lock tills musslorna öppnas. Ta upp musslorna värmehåll dem under plastfolie. Reducera vätskan till hälften. Slå därefter i citronjuicen och musslorna, salta och peppra, smaka av. Slå upp på ett uppläggningsfat, ringla olivolja och strö över koriandern. Dra några varv på pepparkvarnen. Serveras gärna med färsk tagliatelle.
  2. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept