Ångad sejfilé med kantarellrisotto & pesto

4

Du behöver

  • 4 bitar sejfilé á 160 g
  • salt
  • 1 l kantareller
  • 1 grönsaksbuljongtärni
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g arborioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 6-8 dl kantarellbuljong
  • 100 g riven parmesan
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 1 knippe salladlök
  • 50 g basilikablad (garnering)
  • hyvlad parmesan
  • 1 dl pesto

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en stor kastrull, lägg i kantarellerna och smula i buljongtärningen, koka ca 5 min. Sila av kantarellerna genom ett durkslag ner i en kastrull, spar buljongen.
  2. Svetta schalottenlöken & vitlöken i lite smör, häll därefter i riset rör runt till riset blivit glansigt utan att få färg. Tillsätt vittvinet och låt det koka in under omrörning, häll därefter på den varma kantarellfonden, ca 1 dl i taget under ständig omrörning tills riset är färdigt (ca 20 min).
  3. Smörstek kantarellerna på medelvärme tills de blir gyllenbruna, låt lök och vitlök gå i de sista 2 minuterna. Håll varmt!
  4. Koka upp lite vatten i botten på en vid kastrull, lägg i en tallrik upp och ner i kastrullen.Lägg fiskbitarna på tallriken och salta väl. Lägg därefter på locket och ånga fisken tills den nått 45-gradig innetemperatur. Håll varmt!
  5. Ta av riset från värmen och rör i parmesan, creme fraichen, salladslöken och peston smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela risotton på 4 tallrikar lägg på sejfilén och klicka på lite pesto på toppen, fördela kantarellerna, strö på gourmetsalt, svartpeppar och garnera med basilikan och parmesanen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept