Medelhavspaella med skaldjur

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 4,5 dl kycklingfond
  • 1 st gul lök hackad
  • 0,5 st fänkål hackad
  • 1 st chili, finhackad
  • 3 msk smör
  • 4 st färsk vitlök
  • 0,5 dl hackade cocktailtomater
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g haricot verts
  • 100 g färsk grön sparris
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,25 dl hackad persilja
  • 0,5 kg kokta blåmusslor
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 2 st krabbor, kött
  • 8 st pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Mjukfräs löken, vitlöken, fänkålen och chilin i smör. Tillsätt riset och rör om så att riset blir täckt av smör.
  2. Tillsätt kyckling fonden och saffran, kokat riset under lock. När riset har ca 5 minuter kvar att koka tillsätt tomaterna, sockerärtorna, hericot verts, dill, persilja och sparris samt pilgrimsmusslorna.
  3. Låt sjuda i ca 4 min. Krydda efter behov.
  4. Lägg upp paellan på ett stort fint fat. Lägg över skaldjuren och garnera med citron klyftor, dill och persilja.
  5. Foliebakad sejrygg: Baka in sejryggen i folie med smör, hackad färsk vitlök och dill efter tycke och smak. Lägg paketet rakt på grillen tills fisken är klar. Detta tar ca 10-15 min beroende på tjockleken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept