Chorizofylld lax med grillade grönsaker

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé, skinnfri
  • 200 g strimlad chorizo-korv
  • 3 kvistar basilika
  • 150 g smör
  • 4 kvistar citrontimjan
  • aluminiumfolie
  • 1 dl nedkokt musselfond/fiskfond (med lite gurkmeja)
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • 10 kokta sparrispotatisar
  • 8 späda grönsparrisar
  • 50 g körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 0,25 dl balsamvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 ask ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela upp laxen i fyra lika stora bitar på aluminiumfolie. Skär ett vågrätt snitt in i laxen. Peta in chorizo och basilika.
  2. Klicka på smör ovanpå laxen. Avsluta med citrontimjan och förslut paketet. Lägg på grillen och låt ligga 6-8 min.
  3. Klyv potatisen på längden och lägg på grillen ca 5 min.
  4. Lägg på tomater och sparris när halva tiden gått.
  5. Koka upp fonden. Häll fonden i mixer. Mixa och strila ned oliv- och matolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vispa samman olja, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar. Häll vinägretten över de grillade grönsakerna och ruccolan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept