Revbensspjäll five spice

Från Nyhetsmorgon

Härliga revbensspjäll med juliga kryddor. Receptet är beräknat till 6-8 portioner.

27 november 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg tjock rimmad fläsksida
  • 2 liter kycklingbuljong
  • vatten
  • 3 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 chili
  • 1 msk hackad ingefära
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 skivad apelsin
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 dl honung
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl japansk soja

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en stor vid kastrull. Täck med kycklingbuljong och därefter vatten. Koka upp och skumma av.
  2. När vätskan är ”klar” tillsätt alla kryddor, apelsin, grönsaker, honung, sirap och soja. Sjud revbenen i ca 2-3 timmar.
  3. Ta upp revbenen och låt svalna. Sila vätskan från lagen och koka ner den till en sirapsliknande konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept