Små kroppkakor

Från Nyhetsmorgon

Hederliga husmanskost! Kroppkakor med sidfläsk. Receptet är beräknat till 6-8 portioner.

27 november 2008
Visa mer

Du behöver

  • 300 g kokt kall mandelpotatis
  • 50 g vetemjöl
  • 1 st äggula
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 1 st gul lök
  • 1 msk (ca) stött kryddpeppar

Gör så här

  1. Tärna fläsket fint och stek till knaprigt. Hacka och stek löken mjuk.
  2. Blanda ihop fläsk och gul lök, krydda med stött kryddpeppar.
  3. Riv den kalla potatisen fint och blanda med mjöl och äggula till en deg. Forma till små bollar.
  4. Tryck med tummen på varje boll så att det blir en fördjupning. Placera en tsk sidfläskblandning i varje boll.
  5. Tryck ner fläsket samtidigt som man täcker fläsket med kanterna på potatisbollen. Rulla sedan slät och förvara på en lätt mjölad handduk.
  6. Koka upp en stor gryta med lätt saltat vatten. Släpp ner kroppkakorna en och en. Akta så att de inte sätter sig i botten.
  7. Sjud vattnet försiktigt, får ej koka. När kroppkakorna flyter upp till ytan ska man låta dem vara kvar i grytan ytterliggare 5 minuter.
  8. Ta sedan upp kroppkakorna och kyl. Stek i smör till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept