Röding

Röding
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot
Från Nyhetsmorgon

Fin matfisk som tål att bjudas bort. Här i gert Klözkes och Johan Gottbergs tappning. Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

1 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 300 g rödingfilé, 1 st
  • salt
  • kummin

Gör så här

  1. Tag bort skinnet från rödingen. Salta på båda sidor, lägg i kylskåp i två timmar.
  2. Torka av fisken. Rulla den till jämn korv i plastfilm - om du tycker att det är svårt, plasta in filén som den är.
  3. Stick in en stektemometer i fisken. Grädda fisken i 40 gradig ånga tills innertemperaturen är 32 grader.
  4. Kyl ner fisken i kylskåp, cirka 30 minuter. Skiva upp.
  5. Krydda fisken med mortlad kummin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept