Jalapeño och honungssill

Från Nyhetsmorgon

En inlaggd sill för den som vill ha lite mer kryddstyrka till jul, påsk eller midsommarmaten. Jalapeño och tabasco gör den här sillen lite hetare. Receptet ger 6-8 portioner.

27 november 2008
Visa mer

Du behöver

  • 200 g inläggningssill
  • 3 st jalapeño-chilifrukter
  • 1 st lime
  • 20 g 1 liten knippe färsk spenat (ca 20 g)
  • honung
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • vitpeppar
  • stänk av tabasco

Gör så här

  1. Kärna ur chilin och skär den i mindre bitar.
  2. Mixa jalapeño chili, spenat och socker, hastigt i en mixer.
  3. Blanda chilipastan med limejuice, limeskal, honung, yoghurt, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt, peppar och grön tabasco.
  4. Vänd i den skurna sillen. Låt stå 2 dagar i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept