Färskost med hjortron och pepparkaka

Från Nyhetsmorgon
Jul

Färskost med smak av pepparkaka serveras med hjortronmylta. Gott och juligt! Receptet är beräknat till 6-8 portioner.

27 november 2008
Visa mer

Du behöver

Hjortronmylta

  • 500 g frysta hjortron
  • 1 vaniljstång
  • 250 g strösocker

Pepparkaksfärskost

  • 2 dl phiadelphia
  • 1 dl kesella
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • cest och saft från en lime
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g pepparkaka

Gör så här

  1. Hjortron: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg hjortron, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en bunke.
  2. Rör försiktigt så att hjortronen inte går sönder, låt stå över natten i kyl. Rör försiktigt med jämna mellanrum.
  3. Pepparkaka: Vispa samman färskosten, kesellan och sockret. Smaksätt med vaniljsockret, limeskalet och -saften.
  4. Vispa grädden och blanda ner den i smeten. Krossa pepparkakan och lägg i botten på ett glas.
  5. Häll upp smeten i glasen. Ställ in glasen i frysen i 20 minuter så att smeten blir riktigt kall.
  6. Garnera med myltan och mynta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept