Vanilj- och limebladssill

Vanilj- och limebladssill
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot
Från Nyhetsmorgon

En perfekt och modern variant av sill. Testa till julbordet, midsommarfesten och eller påskmiddagen.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

19 mars 2010
Visa mer

Du behöver

Inläggningslag

  • 2 dl ättikssprit, 12 %
  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 st kanelstänger
  • 4 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 8 st hela torkade nejlikor
  • 10 st korianderfrön
  • 4 st morötter, tunt skivade
  • 2 st silverlökar, tunt strimlade

Kryddning

  • 0,5 l inläggningslag
  • 1 st vaniljstång
  • skal från 1 citron, blancherat 2 ggr
  • skal från 1 apelsin, blancherat 2 ggr
  • skal från 1 lime, blancherat 2 ggr
  • 4 st 4 kaffir limeblad
  • 3 st lagerblad
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 st silverlö, i strimlor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till inläggningen i en skål eller burk med lock. Låt stå kallt i några dagar.
  2. Kryddning: Dela och skrapa ur vaniljstången.
  3. Blanda citrusskal, vaniljstången och frön, inläggningsslag, limeblad, lagerblad, vitpeppar och tunt skuren silverlök.
  4. Vänd i den skurna sillen och låt stå 2 dagar i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept