Vildandbröst med kantarell- och västerbottenrisotto

4

Du behöver

  • 600 g vildandbröst
  • 300 g avorioris
  • 100 g västerbottenost
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 150 g färska kantareller
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl vermouth
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 st äpplen
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken. Fräs tillsammans med riset i några minuter i lite olivolja och smör tills riset blir nästan genomskinligt. Tillsätt vermouth och låt koka in.
  2. Häll på buljongen så det täcker riset och småkoka i ca 15 min. Rör med jämna mellanrum och späd eventuellt med mer buljong.
  3. När riset fortfarande har en liten kärna, dra av kastrullen och lägg på lock.
  4. Fräs kantarellerna, salta och peppra. Lägg dem i risotton tillsammans med örterna och osten. Smaka av. Skala och dela äpplena i klyftor, tag bort kärnor.
  5. Stek andbrösten i ca 4-5 min på varje sida, salta och peppra. Låt sedan vila i några minuter.
  6. Stek äpplena i smör och strö över farinsocker. Fräs ytterligare och häll på vinägern. Låt koka in lite.
  7. Tranchera brösten, lägg upp risotton tillsammans med äpplena och häll lite av smöret och vinägern över köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept