Soppa på Butternutpumpa och frantoio

Du behöver

  • 350 g butternutpumpa (eller muskatpumpa)
  • 50 g potatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt & peppar
  • citron
  • örter

Gör så här

  1. Skala pumpan, potatisen och löken. Skär ner potatis och pumpa i mindre bitar. Skiva löken tunt och fräs den i lite matfett i en rostfri kastrull. Tillsätt potatis och pumpa och slå på vinet, låt reducera och tillsätt kycklingbuljongen. Låt koka i ca 15 min. Tillsätt vispgrädde och koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt, peppar och citron. Mixa. Koka upp precis innan servering och toppa med färska örter (till exempel körvel eller
  2. Timjan) och olivoljan. Servera gott lantbröd till
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept