Smörstekt gös med slungad gurka och potatis

Smörstekt gös med slungad gurka och potatis
Foto: TV4

Gösen serveras tillsammans med trattkantareller samt skirat smör med smaka av pepparrot samt gräslök.

2 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 st gösfiléer
  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 st gurka
  • 1 näve färsk blad spenat
  • 3 dl trattkantareller
  • 50 g smör
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i 10 minuter. Skala och kärna ur gurkan. Dela i centimeterstora bitar. Stek potatisen och gurkan i smör tills den har fått lite färg. Salta och peppra. Stek gösen i smör. Salta och peppra efter behag. Smält smöret. Häll i pepparroten och gräslöken i det smälta smöret. Förväll och smörstek trattkantarellerna. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept