Skär ett tätt rutmönster i spjällens fett. Lägg salt i stekpannan och bryn spjällen med feta sidan nedåt så behöver du inte ha fett i pannan. Lägg de brynta spjällen i en långpanna. Grovhacka skalad vitlök och timjan, strö det över köttet. Salta och peppra med nymald vitpeppar. Skär av rotdelen på rödlöken, låt skalet sitta kvar, ställ lökarna i långpannan. Sätt in mitt i ugnen cirka 40 minuter.
Koka upp lite vatten och förväll den plockade persiljan, kyl av den i kallvatten, krama ur vattnet ur persiljan.
Mixa, persilja, kapris och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Om du inte har mixer så finhacka kaprisen och persiljan, rör ner i crème fraiche.
Skär spjällen i lagom stora ”gnagben”. Snitta löken från topp till rot, servera med kapriscrème och kokt potatis.