Ugnsbakade lammspjäll och rödlök med kapris- och persiljekräm

Ugnsbakade lammspjäll och rödlök med kapris- och persiljekräm
Foto: TV4

Ugnsbakade lammspjäll och rödlök med kapris- och persiljekräm

Av: Johan Axelsson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Lamm är perfekt när du ska bjuda på middag, eller bara imponera med en ny rätt på familjen.

Ingredienser

portioner
  • 800 g revbensspjäll av lamm
  • 5 klyftor vitlök eller 1 solovitlök
  • 3 kvistar färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 rödlökar

Kapris- och persiljekräm

  • 2 msk kapris
  • 3 dl bredbladig persilja, plockad och blancherad
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ett tätt rutmönster i spjällens fett. Lägg salt i stekpannan och bryn spjällen med feta sidan nedåt så behöver du inte ha fett i pannan. Lägg de brynta spjällen i en långpanna. Grovhacka skalad vitlök och timjan, strö det över köttet. Salta och peppra med nymald vitpeppar. Skär av rotdelen på rödlöken, låt skalet sitta kvar, ställ lökarna i långpannan. Sätt in mitt i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Koka upp lite vatten och förväll den plockade persiljan, kyl av den i kallvatten, krama ur vattnet ur persiljan.
  4. Mixa, persilja, kapris och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Om du inte har mixer så finhacka kaprisen och persiljan, rör ner i crème fraiche.
  5. Skär spjällen i lagom stora ”gnagben”. Snitta löken från topp till rot, servera med kapriscrème och kokt potatis.