Johan Sörbergs pavlovabakelser

1,5 h
6
Johan Sörbergs pavlovabakelser
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Minipavlovas som är härligt krispiga på utsidan och sega inuti. Tricket är att göra dem på varmvispad maräng. Serveras fyllda med vispad grädde, färska bär och sötsyrlig lemon curd.

Starta klippet för att se när Johan och Birgitta visar hur du gör för att lyckas med din pavlova.

10 september 2015
Visa mer
1,5 h
6

Du behöver

Varmvispad maräng

  • 150 g äggvita
  • 300 g florsocker
  • 20 g maizena

Lemon curd

  • 3 citroner, juice och rasp
  • 180 g äggula
  • 150 g florsocker
  • 75 g smör

Servering

  • 300 g grädde, vispad
  • bär och frukt, efter smak

Gör så här

  1. Pavlova
    Värm ugnen till 100 grader.
  2. Värm äggvita och florsocker över vattenbad, marängsmeten ska bli 60 grader. Rör om hela tiden.
  3. Ta sedan av från vattenbadet och vispa på maxhastighet tills den är helt kall.
  4. Vispa till sist ner maizenamjölet.
  5. Spritsa ut sex stycken maränger på bakplåtspapper, se till att det blir kanter runt om så att det går att fylla marängen med grädde, frukt och lemon curd. Grädda i ca 60 minuter, marängen skall vara krispig på utsidan och lite seg inuti.
  6. Lemon curd
    Pressa och rapsa citronerna. Blanda citronsaft- och rasp, äggula och florsocker i en kastrull. Värm och låt sjuda under 5 min, rör om hela tiden.
  7. Rör ner smör, sila och kyl.
  8. Servering
    Fyll den avsvalnade marängen med grädde och frukt. Toppa med lemon curd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept