Johan Sörbergs madeleinekakor

Johan Sörbergs madeleinekakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johan Sörbergs madeleinekakor

8 ingredienser

30 m

Snäckformade franska madeleinekakor med brynt smör och honung.

Ingredienser

portioner16 - 18 stycken
  • 225 g smör
  • 180 g strösocker
  • 200 g ägg
  • 275 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 50 g honung
  • smör, till formarna
  • vetemjöl, till formarna

Gör så här

  1. Smöra och mjöla madeleineformar.
  2. Bryn smöret och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
  4. Sikta i de torra ingredienserna.
  5. Häll i honung och smöret, lite i taget, blanda till en fin och slät smet.
  6. Fyll formarna och grädda på 200 grader, 7-9 minuter. Låt svalna innan de vänds ur formarna.