Johan Sörbergs madeleinekakor

30 m
16 - 18 kakor
Johan Sörbergs madeleinekakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
30 m
16 - 18 kakor

Du behöver

  • 225 g smör
  • 180 g strösocker
  • 200 g ägg
  • 275 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 50 g honung
  • smör, till formarna
  • mjöl, till formarna

Gör så här

  1. Smöra och mjöla madeleineformar. Bryn smöret och ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
  3. Sikta i de torra ingredienserna.
  4. Häll i honung och smöret, lite i taget, blanda till en fin och slät smet.
  5. Fyll formarna och grädda på 200 grader, 7-9 minuter. Låt svalna innan de vänds ur formarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept