Johan Sörbergs cheesecake i glas

Johan Sörbergs cheesecake i glas
Foto: Pernilla Thelaus
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johan Sörbergs cheesecake i glas

8 ingredienser

Jättegod cheesecake som serveras i glas. Ingen ugn behövs!

Ingredienser

Botten

  • 200 g kakor, smulade
  • 50 g smör, smält

Färskostkräm

  • 400 g färskost
  • 400 g vispgrädde
  • 200 g florsocker
  • 4 ägg
  • 1 vaniljstång

Servering

  • färska bär

Gör så här

Botten

  1. Blanda smulade kakor med smält smör.

Färskostkräm

  1. Dela äggen, lägg vitor i en skål.
  2. Vispa ihop äggulor,florsocker och den urskrapade vaniljstången.
  3. Blanda äggulevispet med färskosten.
  4. Vispa grädden.
  5. Vispa vitorna.
  6. Blanda ner grädden i färskostsblandningen. Vänd ner de vispade vitorna.

Servering

  1. Lägg kaksmulorna i botten av glasen. Fortsätt med färskostkräm och färska bär. Servera!