Johan Sörbergs cheesecake i glas

Johan Sörbergs cheesecake i glas
Foto: Pernilla Thelaus

Du behöver

Botten

  • 200 g kakor, smulade
  • 50 g smör, smält

Färskostkräm

  • 400 g färskost
  • 400 g vispgrädde
  • 200 g florsocker
  • 4 ägg
  • 1 vaniljstång

Servering

  • färska bär

Gör så här

  1. Botten
    Blanda smulade kakor med smält smör.
  2. Färskostkräm
    Dela äggen, lägg vitor i en skål.
  3. Vispa ihop äggulor,florsocker och den urskrapade vaniljstången. Blanda äggulevispet med färskosten.
  4. Vispa grädden.
  5. Vispa vitorna.
  6. Blanda ner grädden i färskostsblandningen. Vänd ner de vispade vitorna.
  7. Servering
    Lägg kaksmulorna i botten av glasen. Fortsätt med färskostkräm och färska bär. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept