Creme Caramel med flarn

Creme caramel
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Creme Caramel med flarn

11 ingredienser

Johan Sörbergs Creme Caramel med flarn.

Ingredienser

portioner

Karamell

  • 160 g strösocker
  • 50 g vatten

Creme Caramel

  • 600 g mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 70 g strösocker

Mandelflarn

  • 100 g smör
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 100 g sötmandel, hyvlad

Gör så här

Karamell

  1. Smält ingredienserna till ljus karamell. Värm serveringsformarna en liten stund i ugnen. Häll i karamellen och snurra på formen så att det blir karamell på sidorna också. Låt svalna och smörj kanten som inte är täckt med karamell med smör

Creme Caramel

  1. Koka upp mjölken med den delade vaniljstången, tag bort från värmen och låt stå 10-15 minuter. Blanda övriga ingredienser.
  2. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den, häll i äggblandningen. Häll smeten i de rumstempererade formarna. Ställ in i ugn 175 grader ca 20 minuter, tills smeten har stelnat men inte blivit grynig.
  3. Låt svalna, gärna i kylskåp. Stjälp upp på fat.

Mandelflarn

  1. Blanda allt och gör en rulle med plastfilm runt om och lägg i kyl. Skär i skivor och lägg på plåt och grädda i 190 grader.