Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och grapefrukt

ca 30 min
4
Pumpasoppa med pilgrimsmusslor och grapefrukt
Foto: tv4
ca 30 min
4

Du behöver

  • 1 kg pumpa (skalad, urkärnad och tärnad)
  • 0,5 l standardmjölk
  • 0,5 l grädde
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 dl grapejuice
  • salt
  • tabasco
  • 2 msk smör
  • 200 g pilgrimsmusslor utan romsäck
  • 0,5 vitlöksklyfta, finhackad
  • worcestershiresås

Till garnering

  • gräslök
  • krutonger på brioche

Gör så här

  1. Koka pumpan i mjölk och grädde med buljongtärningen i ca 20 min.
  2. Mixa soppan slät och smaksätt med juicen, salt och tabasco. Mixa soppan vid servering och då i med smöret.
  3. Skär pillisarna i 3 skivor och lägg på ett fat, salta dem lätt och stek dem sen jättehårt i stekpanna, men bara på ena sidan, dra över citron och worscestershiresåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept