Märgkopp med salt och lökmarmelad

Från Nyhetsmorgon

Använd rörben från kalv eller nötdjur (sågade längs över och putsade i botten så de kan stå upp).

23 januari 2014
Visa mer

Du behöver

  • 2 rörben
  • salt
  • 3 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk brun farin
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • persilja, grovt hackad
  • en skvätt citron
  • grillad levain(surdegsbröd)

Gör så här

  1. Skala löken och skär i tunna klyftor. Sautera löken i smöret så att den blir mjuk utan att ta färg, tillsätt sockret och vinägern.. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Grilla eller halstra i en glödhet, torr panna benen med snittsidan neråt först. Baka dem sedan på 150 gradig ugn till 50 gradig innetemp.
  3. Servera genast med marmeladen, persiljan, citronen och crostinin. Dra några varv på pepparkvarnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept