Johan Hedbergs gulaschsoppa

johan hedberg

Johan Hedbergs gulaschsoppa

12 ingredienser

70 min (varav 40 kokning)

Klassisk god soppa som värmer riktigt bra i höstmörkret. Gjord på biff, paprika och potatis.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 350 g biff
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk malen kummin, mortla hel!
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 fasta potatisar (riktigt stora potatisar)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Skär biffen i små tärningar. Finhacka lök, paprika, chili och vitlök.
  2. Bryn köttet i lite rapsolja. Tillsätt därefter grönsakerna. Salta och peppra lite.
  3. Mortla kummin. Ha ner det tillsammans med tomatpurén i grytan.
  4. Häll ner 4 dl av vattnet samt 2 msk oxfond. Lägg på lock och låt koka sakta i 15 minuter.
  5. Skär potatisen i mindre tärningar.
  6. Ha i potatis, cayennepeppar, paprikapulver, återstående 6 dl vatten samt 2 msk oxfond. På med lock och låt koka i 20 min. Det viktiga är att potatisen har kvar lite tuggmotstånd när man tar av gulaschen från värmen. Tycker man den blir alldeles för lös kan man ta av locket de sista 10 minuterna för att reducera vätskan lite.
  7. Serveras med en klick gräddfil (eller smetana), lite klippt persilja och ett gott, nybakat bröd.