Friterad Färs Gyoza

Från Nyhetsmorgon

Dashi är en av flera viktiga buljonger som utgör ett fundament i den japanska matlagningen.

18 april 2008
Visa mer

Du behöver

  • 20 st Gyoza deg plattor(som runda vårrullsdegplattor, ca 7 cm i diam.)
  • 1 st Ägg (att pensla plattorna med), eller vatten
  • olja att fritera i

Till färsen:

  • 250 g blandfärs
  • 150 g kinakål
  • 15 g Ingefära skalad, finhackad
  • 10 g Vitlök skalad, finhackad
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till färsen och smaka av med salt och peppar.
  2. Gör ett stek prov.
  3. Smaka av igen.
  4. Vispa upp ägget och lägg en liten klick av färsen med hjälp av en tesked mitt på en deg.
  5. Platta och pensla kanterna med ägget eller lite vatten.
  6. Förslut gyozan och gör sju veck på ena sidan upptill. Fortsätt på samma sätt med resterande plattor.
  7. Fritera så många som du tänker använda och frys in resten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept