Fisk & skaldjurssallad

Fisk & skaldjurssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Fisk & skaldjurssallad

Av: Joakim Lundblad

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

15 min

Sashimi inspirerade sallad där rå fisk och skaldjur blandas med soja och wasabi.

Ingredienser

portioner
  • 100 g lax
  • 50 g torsk
  • 50 g kräftstjärt
  • 25 g honungsmelon
  • 25 g galiamelon
  • 0,5 dl salladslök, strimlad
  • 1 msk wasabi
  • 0,5 dl soja

Gör så här

  1. Dela laxen och torsken i centimeterstora kuber och lägg i en stor skål tillsammans med kräftstjärtarna.
  2. Dela även melonerna i centimeterstora kuber och lägg ner dem i skålen.
  3. Skala och strimla löken. Blanda den tillsammans med sojan och wasabin och häll det över salladen.
  4. Blanda om och servera salladen i små skålar.