Röd misoglacerad Hjortytterfilé

3

Du behöver

  • 450 gram Hjortytterfilé
  • 1 tsk sesamfrön

Ingred. till misopastan:

  • 150 gram Röd misopasta
  • 1 st äggula
  • 7 msk saké
  • 6 msk socker
  • 2,5 msk svampbuljong
  • 1 krm Shishimi (Japansk pepparblandning)

Gör så här

  1. Bryn ytterfiléerna i olja, som smaksätts med lite sesamolja tills de är gyllen bruna runt om. Salta och peppra och ställ in dem i ugnen på låg temperatur ca 100° i ca 25-30 min. När köttet är medium är det färdigt. Låt vila i smörpapper i ca 15 min.
  2. Vispa ihop alla ingredienserna till misoblandningen i en bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad. Rör i blandningen i ca.10 minuter När den är tillräkligt tjock och sockret har löst sig låter man detta svalna något.
  4. Upplägg:
  5. Skär rakt över filen i ca 2 cm skivor och klicka på lite utav misoblandningen ovanpå. Garnera med lite sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept