Friterad Kyckling Gyoza med sesamdressing

3

Du behöver

  • 21 st Gyoza degplattor
  • 1 st ägg
  • 2 dl svampbuljong

Färsen:

  • 250 gram färska kycklingbröst
  • 150 gram hakusai (kinakål)
  • 15 gram Ingefära skalad
  • 10 gram Vitlök skalad

Dressingen:

  • 0,75 tsk sesamolja
  • 0,5 dl Sushi Su
  • 0,5 pressad citron
  • 0,5 Rivet skal av citron
  • 5 msk soya

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till färsen och smaka av med salt och peppar.
  2. Gör ett stek prov. Smaka av igen.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och låt dra i 30 min.
  4. Vispa upp ägget och lägg en liten klick utav färsen med hjälp av en tesked mitt på en deg platta och pensla med lite ägg.
  5. Förslut gyozan och gör fem veck på ena sidan upptill. På samma sätt gör man med resterande plattor. Bryn alla gyoza knyten i en panna tills gyllen bruna på undersidan och slå på svamp buljongen. Sätt på ett tät slutande lock och ånga i ca 3-4 minuter. Lägg upp på ett fat med sesamdressingen i en liten dopp skål vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept