Uramaki med skinka och ägg

Du behöver

  • 170 gram sushiris
  • 1 noriblad
  • 2 krm wasabi
  • 60 gram rökt bondskinka
  • 60 gram ugnsbakat ägg i stavar
  • (se recept på tamago, sidan 174)
  • 1 tsk HP-sås
  • 2 msk gräslök, hackad
  • plastfilm
  • Bambumatta

Gör så här

  1. Skål med vatten att fukta fingrarna i.
  2. Rulla in äggstavarna i skinkskivorna.
  3. Klipp bort 3 cm av noribladet mot ränderna i bladet. Lägg sedan noribladet på bambumattan, ränderna i noribladet ska ligga längs med snörningen i bambumattan.
  4. Fördela riset ända ut i kanterna med lätt fuktade fingertoppar. Fördela gräslöken över riset. Lägg plastfilm över riset och vänd så att plastfilmen ligger ner mot bambumattan.
  5. Gör en wasabisträng tvärsöver noribladet, cirka 4 cm in, och lägg skinkan längs med wasabisträngen. Lägg ägg- och skinkrullarna ovanpå wasabin. Droppa över HP-sås.
  6. Rulla ihop rullen. Forma rullen med hjälp av mattan till den form du vill ha. Behåll plastfilmen på tills det är dags att servera, annars torkar riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept