Uramaki med rimmad lax och vaktelägg

Du behöver

  • 170 gram sushiris
  • 1 noriblad
  • 1 msk sesamfrömix (recept, sidan 179)
  • 2 krm wasabi
  • 1 msk fint rivet skal av lime och
  • citron
  • 7 kokta Vaktelägg
  • 2 skivor rimmad lax
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm pressad citron
  • 1 tsk hackad dill
  • salt och vitpeppar
  • plastfilm
  • Bambumatta

Gör så här

  1. Skål med vatten att fukta fingrarna i.
  2. Om du inte får tag på vaktelägg går det lika bra med vanliga ägg, grovhackade med krämig gula.
  3. Blanda ihop majonnäs, dill och citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klipp bort 3 cm av noribladet mot ränderna i bladet. Lägg sedan noribladet på bambumattan, ränderna i noribladet ska ligga längs med snörningen i bambumattan.
  5. Fördela riset ända ut i kanterna med lätt fuktade fingertoppar. Lägg plastfilm över riset och vänd så att plastfilmen ligger ner mot bambumattan.
  6. Gör en wasabisträng tvärsöver noribladet, cirka 4 cm in, och lägg laxskivorna så att 3/4 ligger utanför noribladet.
  7. Lägg vakteläggen längs med wasabiranden och rippla på majonnäsen.
  8. Rulla ihop rullen. Forma rullen med hjälp av mattan till den form du vill ha. Behåll plastfilmen på tills det är dags att servera, annars torkar riset.
  9. Vid servering, ta av plasten och strö på lime- och citronskal på riset. Håll i laxen, som delvis är på utsidan av rullen, när du skär upp så att den inte går sönder.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept