Uramaki med Rimmad Lax och ägg

Du behöver

  • 170 gram sushiris
  • 1 st noriblad
  • 2 krm wasabi
  • 1 msk Fint rivet skal av lime och citron
  • 1 st kokt ägg
  • 2 skivor rimmad lax
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm pressad citron
  • 1 tsk hackad dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop majonnäs, dill och citron och smaka av med salt och peppar
  2. Klipp bort 3 cm utav noribladet emot ränderna i bladet. Lägg sedan noribladet på bambumattan, ränderna i noribladet skall ligga längs med snörningen i bambumattan.
  3. Fördela ut riset med fingertopparna ( som måste vara lätt fuktiga ) ända ut i kanterna.
  4. Fördela sesammixen över riset. Lägg plastfilm över riset och vänd på noribladet/riset
  5. Så att det är plastfilmen som ligger ner mot bambumattan.
  6. Gör en sträng med wasabin mot noribladet och lägg dit lax skivorna så att ¾-delar ligger utanför noribladet men uppåt mot plastfilmen.
  7. Placera ut äggklyftorna vid wasabin och rippla på majonnäsen.
  8. Rulla nu ihop rullen, behåll plastfilmen på tills det är dags att servera.
  9. OBS! 1 rulle - 10-12 skivor
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept