Uramaki med friterad Fläskfilé

Du behöver

  • 170 gram sushiris
  • 1 noriblad
  • 2 krm wasabi
  • 40 gram fläskytterfilé
  • 30 gram rödkål
  • 1 ägg
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk panko
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk mirin
  • 0,5 krm shishimi (japansk kryddblandning)
  • 1 msk rött shisopulver
  • olja att fritera i
  • salt och vitpeppar
  • plastfilm
  • Bambumatta

Gör så här

  1. Skål med vatten att fukta fingrarna i.
  2. Resultatet blir bäst om du kan fritera
  3. Köttet, men det går även bra att steka det.
  4. Strimla rödkålen fint. Lägg den i en skål tillsammans med risvinäger, soja, mirin och shishimi. Låt marinera cirka 30 minuter.
  5. Skär köttet i centimeter-tjocka strimlor. Vänd runt det strimlade köttet i mjöl. Doppa det i uppvispat ägg och vänd sedan runt det i panko. Fritera köttet, salta och peppra.
  6. Klipp bort 3 cm av noribladet mot ränderna i bladet. Lägg sedan noribladet på bambumattan, ränderna i noribladet ska ligga längs med snörningen i bambumattan.
  7. Fördela riset ända ut i kanterna med lätt fuktade fingertoppar.
  8. Fördela shisopulvret över riset. Lägg plastfilm över riset och vänd så att plastfilmen ligger ner mot bambumattan.
  9. Gör en senapssträng tvärsöver noribladet, cirka 4 cm in, och fördela köttet längs med senapsranden. Fortsätt med den marinerade rödkålen.
  10. Rulla ihop rullen. Forma rullen med hjälp av mattan till den form du vill ha. Behåll plastfilmen på tills det är dags att servera, annars torkar riset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept