Tonfisktataki med glasnudelsallad

4

Du behöver

  • 300 g tonfisk
  • 500 g glasnudlar
  • 200 g morötter
  • 200 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • Dressing
  • 1 dl schalotten lök
  • 2,5 msk soja
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk vatten
  • 2 tsk wasabipulver utblandat i lite vatten
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 tsk socker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och slå sedan den över nudlarna.
  2. Blanda i morötterna, blomkålen och salladslöken.
  3. Halstra i en het panna utan fett eller med en brännare tonfisken runt om kanterna hastigt.
  4. Fördela nudelsalladen på tallrikar och skär upp tonfisken i tunna skivor och lägg bredvid
  5. Salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept