Temaki med rådjurstataki och röd miso

Du behöver

  • Rådjurstataki
  • 100 gram rådjursytterfilé (räcker till
  • cirka 3-4 st)
  • Marinad:
  • 3 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk ponzu
  • 1 msk dashi (se grunder, sidan 170)
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 cm ingefära
  • Temaki
  • 35 gram sushiris
  • 0,5 noriblad (klippt i mitten längs med
  • ränderna)
  • 30 gram rådjurstataki i stavformar
  • 10 gram rättika i strimlor
  • 1 msk Röd misopasta
  • 0,5 msk sake
  • 0,5 tsk socker
  • 2 tsk svampbuljong
  • 1 knivsudd shishimi (japansk krydd-
  • blandning)
  • salt

Gör så här

  1. En skål med Vatten att fukta fingrarna i
  2. Rådjurstataki: Skala och mixa ingefära och vitlök till en puré. Blanda ingredienserna till marinaden och rör ner ingefäran och vitlöken.
  3. Bryn rådjursytterfilén snabbt i en het panna på alla sidor, köttet ska bara precis få färg runt om. Doppa köttbiten i iskallt vatten så att stekningsprocessen avstannar och köttet blir kallt.
  4. Häll marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet. Förslut påsen och lägg den i kylen. Låt dra i 6–8 timmar. Vänd påsen då och då.
  5. Lyft upp rådjursköttet ur marinaden och torka av med hushållspapper.
  6. Använd en lång, vass kniv och skär köttet till önskad form.
  7. Temaki: Koka upp miso, sake, socker, svampbuljong och shishimi. Smaka av med salt.
  8. Låt svalna.
  9. Forma riset till en oval form. Lägg riset i ena hörnan av noribladet så att det sticker ut lite utanför kanten. Lägg de övriga ingredienserna intill riset och rulla ihop till en strutform. Garnera med den röda misosåsen.
  10. Serveras i en temakihållare eller liggande på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept