Tamago/stekt och rullad

Du behöver

  • 10 ägg
  • 3 msk mirin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk sake
  • 1 msk olja till stekning
  • tamagopanna eller teflonpanna

Gör så här

  1. Stekt tamago Passar bra till exempelvis
  2. Nigiri och sashimi.
  3. Vispa ihop ingredienserna till en luftig äggsmet. Värm teflonpannan på medelvärme. Häll lite olja i botten på pannan. Häll i 1/5 av äggsmeten så att botten täcks. När smeten nästan stelnat viker du den två gånger mot dig och skjuter tillbaka den mot pannans bortre kant.
  4. Häll i lite mer olja om det behövs. Häll ytterligare 1/5 av äggsmeten i botten av pannan. Lyft äggstanningen så att ny smet kan rinna inunder och stelna. Rulla emot dig igen två gånger. Skjut äggstanningen mot bortre delen och börja om på nytt som tidigare, tills all smet är slut.
  5. Lägg över omeletten på en bambumatta och forma till en rektangulär form. Låt svalna under lätt press, t ex under ett mjölkpaket, så fort som möjligt så att ägget inte mörknar. När tamagon är helt kall kan du skiva upp den till önskad form, till exempel i bitar som passar till nigiri.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept