Tamago Nigiri

Du behöver

  • 2 tamagoskivor à 20–25 gram (recept, se
  • grunder, sidan 170)
  • 40 gram sushiris
  • 1 knivsudd wasabi
  • 2 klippta noriblad (klipp itu noribladet på
  • mitten, längs med ränderna, och klipp
  • sedan 1 cm tunna strimlor tvärsemot
  • ränderna)
  • 1 persiljeblad

Gör så här

  1. En skål med Vatten att fukta fingrarna i
  2. Krama 20 gram av riset lätt i ena handen till en oval form. Lägg den ena tamagon, äggskivan, i mitten av den andra handflatan. Smaksätt äggskivan med en liten sträng wasabi (efter smak).
  3. Lägg riset över äggskivan och vänd nigiribollen. Forma med fingrarna till en fin form med så kallad delfinrygg.
  4. Lägg försiktigt noriskärpet runt ägget och riset. Fästet ska vara undertill så att det fäster med hjälp av risets egen fukt.
  5. Gör om proceduren en gång till så att det blir två likadana nigiri.
  6. Smaksätt den ena nigirin med persilja ovanpå äggskivan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept